fredag 17. februar 2012

Våroppgave 16. og 17. Februar

Oppgaven vi fikk var å lage et underlag med dominans av miljøvenlige materialer som skulle skulle være kreativt, ha harmonisk helhet og tema vår. Dette skal senere skal pyntes med blomster. I mitt arbeid la jeg vekt på å få et vegetativt uttrykk med klare former og kontrast i form, farge, overflate og linjer. Kompetansemålene jeg har valgt til denne oppgaven er:

Produksjon
- Analysere botanisk materiale og deres egenskaper som grunnlag for å lage faglige produkt i ulike stiler og uttrykk.
- Utføre arbeidsprosesser i samsvar med etiske og estetiske normer i faget.
- Eksperimentere med levende materiale og stiler, uttrykk, teknikker og redskaper.

Avgrensing:
Bruke botanisk materiale i forskjellig arbeid.
Lage et etisk og estetisk arbeid.
Bruke levende materialer, teknikker, stiler og redskaper for å få et bestemt uttrykk i arbeidet.

Produktutvikling
- Konkretisere og grunngi ide, design og arbeidsprosess i eget arbeid med blomster, som grunnlag for kommunikasjon med kunder og kollegaer.
-Lage og bruke arbeidstegninger, skisser og annen visuell informasjon.

Avgrensing:
Lage ideskisser og arbeidstegninger, og videreutvikle dem.Dette er idèskisser og videreutvikling av arbeidet.

Her er underlaget som senere skal fylles med blomster. Jeg har laget en remse med tette pinner, bundet med vikletråd som jeg har lagt rundt en vase, her skal snittblomstene være. Jeg har bunnet fast Flexigress og Gåsunger på, og festet fast Bjørkgrener rundt.Når vi skal legge i blomstene, tenkte jeg å ha snittblomster i vasene, og løkblomster rundt forbi for å få et vegetativt uttrykk. Derfor har jeg også lagt grener av Bjørk rundt, slik at det skal se tilfeldig ut og for at den skal bryte de runde formene på vasene og dermed skape en kontrast, slik at begge deler fremhever hverandre. Jeg har tatt på grønne Flexigress for at fargen skal tas igjen i stilkene på blomstene. 
Materialer jeg har brukt til denne oppgaven er: 
Pinner, Bjørk (Betula), Flexigress, Gåsunger (Salix) og vikletråd. 
Ettersom de materialene jeg har brukt er miljøvennlige, kan dette underlaget kastes i naturen, og råtne bort. Det eneste som ikke er miljøvennlig er vasene i midten, men de er det ikke noe problem å ta ut før man kaster resten. :)  

Miljøvennlige materialer som en blomsterdekoratør kan bruke er:
- Pinner
- Greiner
- Vikletåd av noen slag
- Naturbast
- Ulike typer tau
- Spon
- Ull

Noen typer miljøvennlige teknikker kan være å binde sammen forskjellige ting med gress, greiner, tau eller vikletråd. 


Det ble ikke så mye tid til å gjøre ferdig det vi hadde begynt på, men jeg la noen blomster oppi for å fullføre oppgaven. 
Jeg har egentlig ikke tenkt så mye over hvorfor jeg plasserte blomstene der de står, men målet var å skape et vegetativt og miljøvennlig arbeid. Eføyen skal se ut som en del av underlaget og sammen med løkblomstene lage en harmonisk helhet. 1 kommentar: