fredag 6. april 2012

Påskearbeider

Siste uke før påskeferien skulle vi lage buketter eller dekorasjoner. Jeg laget litt forskjellige ting.Jeg fikk en bestilling på en lys og gul dekorasjon som skulle pyntes med i forbindelse med påske. Resultatet ble den dekorative dekorasjonen til venstre i kollasjen.

Buketten i midten laget jeg fordi jeg hadde lyst å prøve meg på å lage en høy og dekorativ bukett.

Bukettene helt til høyre i kollasjen er laget av Påskeliljer. Når man setter disse sammen og binder dem rett under "hodet" i lik høyde, vil de bli en stor gul ball når de springer ut. Vi kuttet stilkene rett av og satte buketten på et fat, og slik ble de.

I disse arbeidene har jeg brukt blandt annet disse materialene: Ranunkel, Nellik, Germini, Voksblomst, Gåsunger, Fleksigress, Lærbregne, Salal, Vrihassel, Aspedistra og Påskelilje (Narcicuss).  Buketten ovenfor er laget med tanke på påske. Den har en dominans i gule lyse farger og lite linjer. Den tilhører den dekorative stilen og har en åpen rund form med livlige materialer og asymmetri. Det er en lav, tett bukett med radial grupperingsteknikk og proporsjoner 1/2 : 1/2.

Materialer: Roser, Nellik, Hypericum, Salal og Pistachia.Denne buketten er midt mellom dekorativ og formal stil. Jeg har brukt kontraster i form og farge for å fremheve Forsythia- greinen. Fargedominans og kontrast er gul og grønn. Linjene til flexigressene står i kontrast til greinen og de fremhever hverandre. Buketten har parallell grupperingsteknikk og proporsjoner 2/3 over og 1/3 under bindepunktet. 

Materialer: Forsythia (Gullbusk), Ranunkel, Freesia, Flexigress og Ruskus.Her har jeg lagt vekt på den vegetative/dekorative stilen der alle materialer er like viktige. Dekorasjonen har parallell grupperingsteknikk og proporsjonene er 2/3 over og 1/3 under bindepunktet. 

Materialer: Forsythia, Eucalyptus, Pistachia, Freesia, Hypericum, Ruskus, Typha, Aspedistra og Cornell. 

Kompetansemå i læreplanen:
- Utføre arbeidsprosesser i samsvar med etiske og estetiske normer i faget.
- Kvalitetssikre bruk og oppbevaring av blomster og andre råvarer i egen produksjon.

1 kommentar: